Deel dit bericht!

De regioconsulente van Iedereen Kan Sporten Parkstad is samen met een aantal mensen van de doelgroep aan de slag gegaan om diverse fitnesscentra in Heerlen en Kerkrade te “schouwen” op toegankelijkheid. Niet alleen van de entree, maar ook van de fitnessapparaten zelf.

Alle fitnesscentra in Heerlen en Kerkrade worden bezocht. Bewustwording en verbetering van de toegankelijkheid zijn het doel, zodat mensen met een beperking ook gebruik kunnen maken van de reguliere fitnesscentra.

In oktober 2018 vond de schouw plaats van Fysio Factory in C-Mill , begin januari 2019 van Anytime Fitness op de Akerstraat en eind juli 2019 werd het gloednieuwe fitnesscentrum in het Maankwartier, Clever Fit, geschouwd.

Door COVID-19 konden er in 2020/begin 2021 geen fitnesscentra worden geschouwd. Gelukkig zijn er wel weer mogelijkheden ontstaan en zijn we in 2021/2022 langs FIT20, FitXL, Medisport en AnyTime Heerlerbaan geweest. In 2023 zijn we bij de laatste geweest, namelijk Basic Fit Ten Esschen. We zijn van plan om in 2023 terug te gaan bij medisport om te kijken of ze iets hebben gedaan met onze adviezen.

Meer weten over de bevindingen van de fitnesscentrums in Heerlen en Kerkrade? klik dan hier:

Bevindingen Basic Fit Ten Esschen

Bevindingen AnyTime fitness Kerkrade

Bevindingen Fit20 door Cliëntenraad Gehandicapten HeerlenOpen dit document met ReadSpeaker docReader

Bevindingen FitXL door Cliëntenraad Gehandicapten HeerlenOpen dit document met ReadSpeaker docReader

Bevindingen Medisport HeerlenOpen dit document met ReadSpeaker docReader

Bevindingen Anytime Fitness HeerlerbaanOpen dit document met ReadSpeaker docReader

Bevindingen clientenraad Fit For FreeOpen dit document met ReadSpeaker docReader

Bevindingen clientenraad Heerlen Clever fitOpen dit document met ReadSpeaker docReader

Bevindingen Anytime Fitness door Cliëntenraad Gehandicapten HeerlenOpen dit document met ReadSpeaker docReader

Bevindingen Fysio Factory door Cliëntenraad Gehandicapten Heerlen

Bevindingen Basic Fit Marktstraat

Bevindingen Basic Fit Spekhofstraat