Fit en vitaal door bewust bewegen

Onbewuste bewegingspatronen die in de loop van je leven erin zijn geslopen hebben vaak een negatieve invloed op je gezondheid en welzijn. Om fit en vitaal te worden en te blijven kun je heel gemakkelijk en bewust je houding en bewegingen veranderen door goed te bewegen met Ismakogie. Ismakogie is een houding- en bewegingsleer uit Oostenrijk. Deze methode is vooral gericht op het bewust bewegen in het leven van alledag.

Heel kleine bewuste bewegingen hebben groot effect op je lichaam. Deze methode versterkt je spierkracht, gewrichten blijven soepel, zelfs je hersenen werken beter, je kunt beter denken, je bent alerter. Je houding bepaalt je gehele uitstraling, wat zich uit in je gezicht. De juiste manier van bewegen verbetert je conditie en algeheel welzijn.

Conditie verbeteren met fitnessapparatuur versterkt je spierkracht door weerstand. Bij Ismakogie maak je gebruik van je gedachten met een denkbeeldige weerstand. Hierdoor ontstaan kettingreacties van spieractiviteiten die je in je hele lichaam kunt voelen. Met één oefening kun je heel makkelijk je hele lichaam activeren.

De meestal onzichtbare, eenvoudige bewegingen pas je zonder moeite en krachtinspanning toe in je dagelijks leven. In het dagelijks leven, onafhankelijk van tijd en plaats, kun je het overal en altijd doen. Als je ergens moet wachten, bijvoorbeeld bij de kassa, bus of trein, in de file, in de wachtkamer etcetera. Wil je meer balans, meer ontspanning, maar ook meer energie… dan past gezond bewegen met Ismakogie zeker bij jouw moderne leefstijl.

Niet helemaal gezond? 

Omdat Ismakogie laagdrempelig is, kan iedereen mee doen, zonder kans op overbelasting.

 Een mooie Ismakogie-oefening is:

  • De armen zijn aan de zijkant van het lichaam, de middelvingers naast de broeknaad.
  • De middelvingers strekken we met de toppen van de vingers richting de grond.
  • Veer de vingertoppen langzaam 5 tellen richting de grond en laat gedurende 5 tellen de beweging rustig terugvloeien.
  • Maak er een rustige, vloeiende beweging van.
  • Ervaar hoe je hoofd richting het plafond gaat en je voeten richting de grond veren.
  • Wat ervaar je nog meer? Er is veel te ontdekken!
  • Je krijgt meteen een betere en mooiere houding en oefent de spieren in het gehele lichaam.

 Ismakogie is spierversterkend, ontspannend én gezellig!

Toch wordt er intensief geoefend. Je krijgt tips hoe je Ismakogie kunt toepassen in het dagelijks leven, daardoor werk je aan je gezondheid. De lessen worden in groepsverband gegeven met  rustige muziek op de achtergrond. Na de les is er nog tijd om een kopje koffie of thee te drinken en elkaar beter te leren kennen.

De Ismakogielessen worden in Parkstad op 4 locaties gegeven:

Heerlen: maandagochtend van 9.30 uur tot 10.30 uur in Gemeenschapshuis ‘het Leiehoes’, Limburgiastraat 36, 6415 VT Heerlen. Aanmelden en info over het lesgeld via Lia Cools en Roos Ost van Welzijnsorganisatie Alcander. Telefoonnummer: 045-5602525 of mail naar: receptie@welzijnsgroep.nl.

Hoensbroek: maandagochtend van 11.30 tot  12.30 uur in  ‘Ons Trefcentrum’, Pius XII Plein 38, 6433 CZ Hoensbroek. Bij interesse een tweede groep van 13.30 tot 14.30 uur. Aanmelden en info over het lesgeld via Lia Cools en Roos Ost van Welzijnsorganisatie Alcander. Telefoonnummer: 045-5602525 of mail naar: receptie@welzijnsgroep.nl.

Bocholtz: vrijdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur in Dienstencentrum ‘Op de Boor’, Wilhelminastraat 19, 6351 GN Bocholtz.Aanmelden en informatie via Caroline Lemmens. Telefoonnummer: 045-8501981 of mail naar: carolinelemmens@ismakogieparkstad.nl.

Simpelveld: vrijdagochtend van 10.45 tot 11.45 uur in Multifunctioneel gebouw ‘De Rode Beuk’, Kloosterstraat 57,  6369 AB Simpelveld. Aanmelden en informatie via Caroline Lemmens. Telefoonnummer: 045-8501981 of mail naar: carolinelemmens@ismakogieparkstad.nl.

Meer informatie en ervaringen lees je op www.ismakogieparkstad.nl  of bel 045-8501981.

Bewegen is goed, goed bewegen is beter!