Een interessant onderzoek naar de behoeftes op het gebied van sport van mensen met een beperking, chronische aandoening en psychische klachten.

Ongeveer de helft van de kinderen met een lichamelijke beperking en volwassenen met een lichamelijke beperking, chronische aandoening of psychische klachten wil hun sport-of beweeggedrag veranderen. Ze willen vaker sportieve activiteiten beoefenen, starten met sportieve activiteiten of andere sportieve activiteiten erbij doen. Dat blijkt uit het onderzoek van het Mulier Instituut.

In het onderzoek is er gekeken naar de belemmeringen of obstakels die mensen met een lichamelijke beperking, chronische aandoening en/of psychische klachten/aandoeningen ervaren bij het sporten en bewegen of hun weg daarnaartoe en hun wensen, behoeften en verwachtingen voor mogelijke oplossingen voor deze obstakels.

Klik hier voor het document en interessante resultaten.