Deel dit bericht!

Aandacht voor fitness centra

Al jaren zet de Cliëntenraad Gehandicapten Heerlen zich in voor verbetering van de toegankelijkheid voor mensen met een beperking in deze gemeente. In het VN-verdrag Handicap, in Nederland ondertekend in 2016, staat immers dat mensen met een beperking gelijke rechten hebben als mensen zonder beperking. Dit geldt ook voor sport en beweging. Samen met Iedereen Kan Sporten zijn er ook in Kerkrade en Voerendaal door de gehandicaptenplatformen, fitnesscentra geschouwd op toegankelijkheid.

In samenwerking met de regioconsulente van Iedereen Kan Sporten Zuid Limburg is een samenwerking aangegaan om diverse fitnesscentra in Heerlen, Kerkrade en Voerndaal te “schouwen” op toegankelijkheid. Niet alleen van de entree, maar ook van de fitnessapparaten zelf.

Alle Heerlense  en Kerkraadse fitnesscentra worden bezocht door leden van de Cliëntenraad en gehandicaptenplatformen, samen met de regioconsulente. Bewustwording en verbetering van de toegankelijkheid zijn het doel, zodat mensen met een beperking ook gebruik kunnen maken van de reguliere fitnesscentra.

In oktober 2018 vond de schouw plaats van Fysio Factory in C-Mill , begin januari 2019 van Anytime Fitness op de Akerstraat en eind juli 2019 werd het gloednieuwe fitnesscentrum in het Maankwartier, Clever Fit, geschouwd.

Door COVID-19 konden er in 2020/begin 2021 geen fitnesscentra worden geschouwd. Gelukkig zijn er wel weer mogelijkheden ontstaan en is de cliëntenraad samen met de regioconsulente bij FIT20, FitXL en Medisport geweest.  Alle bevindingen kunt u vinden door op onderstaande linken te klikken:

Bevindingen FitXL door Cliëntenraad Gehandicapten Heerlen

Bevindingen Fit20 door Cliëntenraad Gehandicapten Heerlen

Bevindingen clientenraad Fit For Free Heerlen

Bevindingen clientenraad Heerlen Clever fit

Bevindingen Fysio Factory door Cliëntenraad Gehandicapten Heerlen

Bevindingen Anytime Fitness door Cliëntenraad Gehandicapten Heerlen

In 2022 en 2023 zijn er een aantal fitnesscholen bezocht in de gemeenten Kerkrade en Voerendaal:

Bevindingen AnyTime fitness Kerkrade

Bevindingen Anytime Fitness Heerlerbaan

Bevindingen Basic Fit Marktstraat Kerkrade

Bevindingen_Any Time_Voerendaal