Het afgelopen halfjaar zijn voor het eerst survival zwemlessen georganiseerd door de Haamen en Iedereen Kan Sporten Zuid Limburg voor kinderen met een beperking. Kinderen die geen zicht hebben op een diploma, willen we wel de mogelijkheid bieden om zich te redden in het water. We hebben een ouder geïnterviewd over haar ervaring met survival zwemmen;

“Gelet op het feit dat wij in een waterrijk land leven, is het van essentieel belang dat iedereen zich in het water kan redden.”

Deze lessen worden gegeven in kleine groepjes en aangepast aan de individuele capaciteiten van elk kind. Elk kind leert op zijn eigen tempo. Voor sommige kinderen ligt de nadruk op het aanleren van nieuwe zwemslagen, terwijl anderen leren wat ze moeten doen wanneer ze onverwachts in het water terechtkomen.

“Ze is nu zelfredzamer; het doel is dat ze zich bewust is van de gevaren van water.”