Bijscholingen sportaanbieders

Meld je nu aan voor verschillende bijscholingen en trainingen van Iedereen Kan Sporten! Wil je meer weten over aangepast sporten, sporters met gedragsproblematieken en/of verstandelijke beperking? Lees dan snel verder of bekijk de flyer!

Training ‘Iedereen Doet Mee’

Met de training ‘Iedereen Doet Mee’ leren trainers, coaches en (bege)leiders van sport- en scoutingclubs hoe zij ook kinderen met ADHD, autisme of lichte verstandelijke beperking met plezier kunnen laten meedoen. Het gaat hier om een (voornamelijk) theoretische training. De training bestaat uit 2 bijeenkomsten van 2 uur. Let op! Je dient beide dagen aanwezig te zijn. Deze training wordt verzorgd door MEE Zuid en Midden Limburg. De trainingen zijn van 19:00 – 21:00 uur.

Zuid-Limburg

  • Wanneer: Donderdag 26 september en donderdag 3 oktober
  • Waar: Beek

Midden-Limburg

  • Wanneer: Dinsdag 19 november en 26 november
  • Waar: Weert

Inspiratiesessie ‘Inclusie binnen jouw sportclub’

Iedereen moet kunnen sporten en bewegen. Sportclubs spelen hierin een belangrijke rol door passend sportaanbod te bieden en een toegankelijke omgeving te faciliteren. Een sportclub moet een plek zijn die voelt als thuis. Ook voor mensen met een beperking. Wat heeft jouw club nodig om een inclusieve omgeving te bieden waar mensen met een beperking zich welkom voelen om te sporten en bewegen? Deze training wordt gegeven door NOC*NSF.
Wanneer: Dinsdag 17 september
Waar: Sittard-Geleen

Praktijksessies ‘Hoe om te gaan met moeilijk gedrag’

Samen Sterker: een praktijksessie voor sportaanbieders met praktische tips en casussen over ongewenst gedrag en mensen met gedragsproblemen. De trainingen zijn van 19:00 – 21:00 uur en vinden plaats in een gymzaal. Precieze locatie wordt nader bekend gemaakt. Deze bijeenkomsten zijn voor trainers/coaches die al genoeg (theoretische) kennis hebben van de doelgroep. Heb je dit nog niet? Sluit dan aan bij de training van ‘Iedereen Doet Mee’.

Wanneer en waar:

  • Maandag 30 september voor teamsport in Maasgouw
  • Dinsdag 22 oktober voor voetbalverenigingen in Beekdaelen
  • Maandag 9 december voor teamsport in Brunssum/Landgraaf

Open sessie watersporten

Tijdens deze sessie, specifiek voor zwemverenigingen en watersportorganisaties, gaan we aan de hand van stellingen en casussen met elkaar in gesprek over ongewenst gedrag en mensen met gedragsproblemen.

Wanneer: donderdag 14 november
Waar: Nederweert

Aanmelden kan hier (https://forms.gle/8Jh8YUoepzzKMLjt7)