Laden Evenementen

Rolstoeltrainingen

Wanneer je afhankelijk bent van een rolstoel is het wel zo prettig als je weet hoe je er veilig mee kan omgaan. Het Wheelchair Skills Team komt weer naar Limburg om trainingen te geven. De trainingen zijn gericht op het verbeteren van de rijvaardigheid en het dagelijks gebruik van de rolstoel.

Voor wie?

Voor mensen die het grote gedeelte van de dag gebruik maken van een rolstoel. Deze training is bedoelt voor mensen die nog niet eerder aan deze trainingen hebben mee gedaan. Let op! Dit project wordt gefinancierd door Iedereen Kan Sporten Midden en Zuid Limburg waardoor alleen mensen wonende in de volgende gemeenten kunnen deelnemen: Heerlen, Brunssum, Voerendaal, Simpelveld, Kerkrade, Landgraaf, Sittard-Geleen, Beek, Stein, Weert, Nederweert, Leudal, Maasgouw, Roermond, Roerdalen en Echt-Susteren. Woon je in een andere gemeente? Neem dan contact met Iedereen Kan Sporten op of informeer bij jou gemeente of ze de training willen financieren.

Hoe zien de trainingen eruit?
De training bestaat uit vier lessen van elk twee uur. De eerste twee lessen worden in een gymzaal gegeven, waarbij er een parcours ingezet wordt. Hier wordt de basis gelegd voor het rollen op straat. Het ontwikkelen van gevoel, vertrouwen en controle met en over de rolstoel is het doel, waarbij het ervaren van plezier met de rolstoel voorop staat. De volgende praktische onderdelen komen aan bod: rijvaardigheid, balansvaardigheid, drempels en platforms op en af gaan, helling op en af gaan.

De laatste twee lessen vinden buiten plaats. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan straatlezen, stoepen op en af gaan, helling op en af gaan, trapjes en overwinnen.

Kosten

Eigen bijdrage van 30 euro (voor vier trainingen van 2 uur). Let op! Er zijn maar een aantal plekken per groep, waardoor het erg waardevol is dat iedereen die zich aanmeld, ook komt. Indien je niet komt zonder een geldige reden, brengen wij 100 euro in rekening.

Wanneer?

Op 25 april, 2 mei, 23 mei, 6 juni 2024.

Groep 1: 10:00 – 12:00 uur

Groep 2: 13:00 – 15:00 uur

Groep 2: 15:30 – 17:30 uur

Aanmelden via: https://forms.gle/R2EaFJSvPcn8dqiA6