Laden Evenementen

Op deze pagina kan je je inschrijven voor Start2Sport LGAL.

Uitleg Start2Sport LGAL

Procedure

De eerste drie keer is de initiatie van de sport, zoals georganiseerd door Chantal Bos van Iedereen Kan Sporten, gratis. Wandelen, zwemmen en Thai Chi zijn geweest. In april zal Crossfit plaatsvinden. Als je verder gaat, moet je wel contributie gaan betalen aan de vereniging. De kosten hiervoor zijn per vereniging verschillend. Bij voldoende animo kan het zijn, dat er een structureel LGLAL groepje komt.

Vast aanspreekpunt

Chantal Bos is vast aanspreekpunt bij het sporten en zal er elke keer bij zijn. Mocht je van tevoren nog iets willen weten, dan kun je je vraag stellen via info@lgal.nl of een gespreksleider aanspreken. Chantal gaat de sportinstructeurs de do’s en don’t s instrueren bij Ass (bijvoorbeeld niet teveel info tegelijk, rust in het zwembad, etc). Wat zwemmen betreft gaat Chantal vragen of de instructeur wat tips kan geven met bijvoorbeeld borstcrawl. Joep van den Hout weet hier ook veel van.

Inschrijven

Je moet je liefst inschrijven voor twee of drie keer. Mocht het niet bevallen na één keer of je kunt niet komen door overmacht, ben je niet verplicht om te blijven komen. Het gaat door bij minimaal vijf aanmeldingen voor de reeks. Voor crossfit kun je je aanmelden tot en met 24 maart. 

Crossfit

Het niveau is voor iedereen toegankelijk en per oefening zijn er verschillende makkelijke en moeilijke varianten. Wat kan je van een training verwachten?

Warming-up: iedere training begint met een korte warming-up, waarbij de spieren worden opgewarmd en de hartslag omhoog wordt gebracht. Hierbij kun je beginnen met bijvoorbeeld dribbelen, rek- en strekoefeningen en roeien/fietsen.

Technische gedeelte: na de warming-up volgt één van de belangrijkste onderdelen van de training. In dit moment van de work-out worden alle bewegingen aangeleerd. Hoelang dit duurt, hangt natuurlijk af van de ervaring van alle crossfitters in de ruimte.

WOD:  WOD staat voor niets meer en niets minder dan Workout of the Day. Dit is het meest intensieve deel van de training. Dit gedeelte is iedere training weer compleet anders ingedeeld. De ene keer doe je binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk rondes van oefeningen achter elkaar moet uitvoeren (AMRAP – As Many Rounds As Possible), de andere keer moeten alle oefeningen afgerond zijn binnen een zo snel mogelijke tijd (AFAP – As Fast As Possible).

Cooling down: vaak is er na de WOD nog een cooling down. Dit is belangrijk om je lichaam enigszins bij te laten komen van de training. Ook kan er gekozen worden om meer aan lenigheid of mobiliteit te werken.

We zijn welkom bij Crossfit Posterus in Brunssum op de zaterdagen  6 april, 13 april en 20 april. Het adres is Komeetstraat 29, 6446 RH Brunssum. De training is van 13:00 – 14:00 uur.

https://crossfitposterus.nl/cross/

Presentatie

Wil je de presentatie bekijken, klik dan op onderstaande link: