Laden Evenementen
Evenementenreeks Evenementenreeks: Training Iedereen Doet Mee

Training Iedereen doet MEE

Let op! Wanneer je deel wilt nemen aan deze training moet je beide dagen aanwezig zijn (8 en 15 februari)

Met de training ‘Iedereen doet MEE’ leren trainers, coaches en (bege)leiders van reguliere sport- en scoutingclubs hoe zij ook kinderen met adhd, autisme of lichte verstandelijke beperking met plezier kunnen laten meedoen.

Bij reguliere (sport)verenigingen doen steeds meer kinderen en (jong)volwassenen mee, die extra begeleiding nodig hebben. Begeleiders van (sport)verenigingen spelen een belangrijke rol bij het met plezier laten meedoen van deze groep. Dat vraagt dan een andere houding en deskundigheid. Door een beperking als autisme, ADHD of een lichte verstandelijke beperking kunnen deze kinderen en (jong)volwassen namelijk ander gedrag vertonen dan je verwacht.

Inhoud training begeleiden jongeren en kinderen met beperking bij sport en spel

Met de training ‘Iedereen doet MEE’ krijg je informatie over het herkennen van gedrag, dat wellicht kan wijzen op een beperking, en praktische tips over hoe hiermee om te gaan.

We gaan aan de slag vanuit praktijkvoorbeelden die je als deelnemer zelf kunt aandragen. Waar je in de praktijk tegenaan loopt staat centraal. We gaan dieper in op de oorzaken van bijzonder gedrag en geven informatie over autisme, ADHD en lichte verstandelijke beperking. We geven tips over hoe je negatieve aandacht kunt ombouwen naar positieve. Daarbij maken we de vertaling naar het geven van sporttrainingen of het begeleiden van activiteiten. Uiteraard koppelen we dit aan de lokale situatie.

Resultaat

Na het volgen van deze training:

  • Herken je welk gedrag mogelijk te maken heeft met een beperking.
  • Weet je hoe je negatieve aandacht kunt ombuigen naar positieve.
  • Heb je meer kennis over autisme, ADHD en lichte verstandelijke beperking.
  • Kun je tijdens de training of activiteit aan de slag met praktische tips over het omgaan met kinderen met een beperking.